Aarhus Teater:
Erasmus Montanus

Af Dennis Sørensen, 8/2/2017

I aften var mig og min kæreste til forpremiere på forstillingen erasmus montanus af Holbergs klassiske komedie ERASMUS MONTANUS og der var rigtig god stemming i aften under forstillingen og folk fik meget at grine under det hele at forstillingen og der var kun korsang og ikke noge musik og jeg synes at det var en rigtig god rolle som Lars Brygmann spille forstillingen.

I forstillingen spille han sammen med Ole Thestrup og Lotte Andersen og Anders Baggesen og under forestillingen kom der en rød Dinusarus på scenen. Og efter forstillingen var slut stod alle op og klappe.

Lidt om forstillingen:

Bondedrengen Rasmus Berg har studeret i København og vender nu hjem til sin fødeby på ’bjerget’. Han er bedrevidende og arrogant og skaber hurtigt bølger i den hjemlige andedam. Han vigter sig med sit latiniserede navn Erasmus Montanus og belærer vidt og bredt med en tunge, der drypper af filosofisk lærdom. Ikke mindst hans påstand om, at jorden er rund, får den lille by på den anden ende.

Jeg synes at man skal tage ind og se den forstilling og jeg vil gi forstillingen ****** stjerner for det hele.

Erasmus Montanus på Aarhus Teater
Seks stjerner ******

Kandis:
17

Af Dennis Sørensen, 20/2/2017

Så er der kommet det sidste album fra kandis og der er nye sange på den cd og det er være at høre og de har lavet en sang om pokemon og den sang er helt ny og siden at frank Thøgersen er kommet med i kandis er der kommet rigtig gang i deres musik og cd som han er med på og efter at kandis ikke laver flere cd'er så skal de til at lave musik på nette så man kan download hvis man skal høre mere til kandis musik og jeg synes at cd'en er rigtig god.

Jeg giver denne cd 6 stjerner for den er rigtig god.

Kandis: 17
Seks stjerner ******

Daniel Hersig:
Love Musicals

Af Dennis Sørensen, 16/11/2016

Daniel Hersig starte med at være med i tv2´s danmark har talent hvor at han sange nogen sange fra disney og efter programmet var han være med i shubidua the musical og nu er han så kommet ud med en ny med tre sange fra musical og ude af de tre sange på den cd kan man rigtig godt høre at han er blevet meget voksen når han synger og jeg vil lige at man skulle bare tage og høre hans sange på den cd.

Jeg giver denne cd 6 stjerner for den er rigtig god.

Daniel Hersig: Love Musicals
Seks stjerner ******

Agatha Chirstie:
Mordet i Præstegården

Af Gitte Nielsen (Jensen), 15/11/2016

Lige nu læser jeg meget af Agatha Chirstie. Hun er en af Englands mest berømte krimi forfatterer, hun har blandt andet gjort figurene Hercule Poirot og Miss Marple berømt og de er blevet til en tv serie begge to. Der har været 3 der har spillet Miss Marple indtil nu men den mest kendte er nok Joan Hickson som jeg synes er den bedste Miss Marple.

I dag bliver hun spillet af Geraldine McEwan, hun er en mere moderne Miss Marple men også god.

Mine favorit bøger er Mordet i Præstegården, Liget i biblioteket, og Afgang 4.50 fra Paddington. Det er alle Miss Marple romaner.

Så jeg må nok sige at Miss Marple er min favorit detektiv.

Disse tre bøger handler alle om mord der er blevet begået i hendes hjem by som hedder St. Mary Mead. Som ligger en times tid med tog til London.

Og hun løser mysterierne ved at iagtage folk og stykke det sammen i hendes kloge hoved.

Jeg vil gerne give dem fem stjerner for at være velskrevet og også humoristisk skrevet når man tænker på at nogle af dem er skrevet i krigens tid.

Agatha Christie: Mordet i Præstegården
Fem stjerner *****

Ole Olesen:
Der stod Olesen flere steder

Af Gitte Nielsen (Jensen), 3/10/2016

Min kollegas Jørgen far Ole Olesen har skrevet en dejlig velskrevet bog om hans barndom og ungdom og voksen liv på Møllestien 4A og B.

Han fortæller velskrevet og humoristisk om alle beboerne i begge opgange og det er bare dejligt at læse om 50'ernes Aarhus, hvor børnene selv måtte finde på lege og var meget mere ude i gårdene og lege end børn er i dag med Ipad og mobil telefon og play station og jeg ved ikke hvad.

Vi møder Ole allerede fra fødslen og han er født 16. juli 1945 lige efter krigens sluttede i 1945. Han fortæller at det meste af hans familie bor i den samme opgang også hans oldefar kaldet Bedste og hans farmor Johanne og hans farfar Ole som han er opkaldt efter.

Hans forældre bliver skilt og med tiden flytter Ole med sin far rundt til nye dame bekendt skaber og børn indtil hans farfar og farmor slår i bordet og siger stop, så han bor i mange år hos dem.

Om sommeren tager de ud til kolonihavehuset i Hasle der var en landsby dengang og her er de hele sommeren med gæster og dem der ellers møder op.

Han går i skole i 7 år det gjorde man dengang og bliver sendt ud og arbejde lige før sin konfirmations som bliver holdt hos hans farmor og farfar.

Han møder sin kone Else gennem nogle naboer og gode venner en nytårsaften og de bliver gift.

Ole er ude for et færdselsuheld da han bliver kørt ned af en flugt billist i 1971.

Han er udlært skiltemaler, og bliver sendt ud mange steder.

Han fortæller levende om hans farfar og farmor og hele hans familie samt også et afsnit om hans bedste forældre på hans mors side der bor i Stenvad. Der køre han med rutebilen og de stopper og aflevere pakker og hvad der nu skal afleveres.

Jeg vil gerne give bogen 5 stjerner fordi den er så velskrevet og fordi man får et indblik i 50´nes verden. Der var der noget mere sammenhold end i dag. Hvor alt er computer drevet. 5 stjerner til Der stod Olesen flere steder af Ole Olesen.

Ole Olesen: Der stod Olesen flere steder
Fem stjerner *****

Paul McCartney:
Pure McCartney

Af Gitte Nielsen (Jensen), 15/8/2016

Pure McCartney er et nyt greatest hits fra Sir Poul McCartney. Den gamle Beatles har lavet en fire dobblet cd set med de bedste sange fra tiden i Wings og nogle af hans egne sange i nyere og moderne visioner. Det er egne hits fra især 80´erne og 90´erne som Waterfalls, Say say say, We all stand together, Another lonely night, Dance tonight som er her fra de 2000 af.

Jeg synes at det er en flot cd og ret sejt at han bliver ved trods at han efterhånden er blevet 74 år.

Det eneste jeg synes er at han måske skulle lave en greatest hits med hans sange fra nyere tid i stedet for altid at koncentrere sig om de gamle hits, selv om han måske har tænkt at det ville hans fans og publikum nok blive mest glad for.

Jeg vil give den 3 stjerner for et vel udført produkt af den gamle Beatle.

Paul McCartney: Pure McCartney
Tre stjerner ***

Halfdan E & Jeppe Kaas: Badehotellet

Af Dennis Sørensen, 9/5/2016

Der er al musikken fra tv-serien som man kunne se i tre sæsoner og de håber at de kan lave to gange Badehotellet, for serien er rigtig god og den ene komponist er i familie med Nikolaj Lie Kaas og hans far var skuespiller Preben Kaas.

Halfdan E & Jeppe Kaas: Badehotellet
Seks stjerner ******

Minecraft

Af Sonni Christensen, 11/4/2016

Alle kender Minecraft. Det er spillet som handler om firkantede klodser. Det er et spil, som jeg har brugt rigtig mange timer på, da mulighederne er uendelige og man kan bygge lige hvad man vil. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Ud over at man kan bygge, kan man også dyrke ting som man skal leve af, så som korn, melon, gulerødder, kartofler og meget andet. Det gælder bare om at komme i gang!

Om natten er der monstre, som man enten skal klare eller gemme sig for, for ellers slår de dig ihjel, og det ville jo være ret træls, så bare se at komme i gang.

Hvis du ikke kender spillet så syntes jeg at du skulle se at prøve det. Jeg giver spillet 5 ud af 6 stjerner på grund af den manglende grafik men det er også det eneste! God spiller derude!

Mojang: Minecraft
Fem stjerner *****

Rod Stewart:
Another Country

Af Gitte Helle Jensen, 21/1/2016

Så er Roden fra Skotland tilbage I stærkt form igen med hans nye fantastiske album Another Country, hvor man virkelig kan høre at han er fra Skotland. Især i titel numret Another Country hvor mange sækkepiper kommer til deres ret.

Man sidder og rocker med på hele albummet der er smækfuldt af fængslene musik og sang. Jeg ved ikke hvad der er med de gamle rock sanger og andet fra 60'erne og 70'erne, de bliver jo bare ved og ved og holder sig samtidigt godt.

Jeg husker helt tilbage da han kom med Sailing i starten af 70'erne og til han lavede smash hittet every beat of my heart i 80´erne, og mange andre.

Tilbage til Another Country der er mange sange jeg kan lide faktisk alle, mine favoritter er udover Another country, balladen way back home som handler om at komme hjem til dem man har kær og nyde tiden med dem. Så er der det næst sidste nummer hold the line, hvor man tydelig kan høre violin og ukule hele vejen, den handler om at man skal overleve modgang og holde hovedet koldt uanset hvad der sker.

Jeg vil gerne give den 6 stjerner for den er fantastisk godt indspillet med god lyd og man kan tydelig høre instrumenterne og man sidder med et smil på læben og tænker på at det er utroligt som han kan blive ved med at overraske.

Rod Stewart: Another Country
Seks stjerner ******

Annemette Voss:
Kagekarma

Af Dennis Sørensen, 14/12/2015

Nogen vil nok kunne huske Annemette Voss fra Den Store Bagedyst, hvor at hun vandt i 2013.

Her er hendes nye kagebog med mange juleopskrifter i her jul og nytår og hun har også skrevet andre kagebøger. Se billederne herunder:

Peter A.G. og GNAGS
- En guide til deres plader

Af Gitte Helle Jensen, 14/12/2015

De sidste mange måneder har vi på musik og medieværkstedet hørt en del af Gnags musik og sange og har siddet og skrålet med og danset lidt, hvis humøret var til det og det blev trommet lidt på bordet og så videre. Så vi har mere eller mindre kunnet alle sangene udenad.

Grunden hertil var at medieholdets leder og mester Jon Brændsgaard Toft havde skrevet og udgivet en bog om Peter A.G. og Gnags’ plader og sange. Han har simpelthen lavet en gennemgang af alle albums, cd og live album/cd, og taget dem fra første album til det sidste for nogle år siden.

Han gjorde det fordi han synes at det var alt for længe siden der var lavet en bog om Gnags og desuden har de jo 50 års jubilæum i år.

Jeg har fået et helt andet syn for mange af Gnags sange, for Jon har skrevet et udpluk af teksterne fra alle albums og taget nogle af de sange der blev hits og andre finurlige sange. Og når du sidder og læser om Gnags’ sange, og samtidig hører musikken fra pladerne, får du en hel anden forståelse for teksterne og musikken og den tid Gnags var i, netop der.

Jeg synes Jon har lavet en rigtig god bog, som jeg nød at læse og samtidig fik lært nyt om Gnags også. Det har i hvert fald gjort at der egentlig mange af Gnags’ albums, jeg kunne tænke mig at anskaffe. For hvem husker ikke Vilde kaniner, Slingrer ned ad Vestergade, og Lav sol over Århus?

Jeg vil gerne give bogen 5 stjerner og vil anbefale folk, også folk der ikke bryder sig som Gnags, til at læse bogen.

Jon har også skrevet andre romaner og er lidt af en alt-mulig-mand her på stedet. Super godt gået Jon.

Jon Brændsgaard Toft:
Peter A.G. og GNAGS
- En guide til deres plader
Fem stjerner *****

Emma & Julemanden:
Jagten på elverdronningens hjerte

Af Dennis Sørensen, 25/11/2015

I aftes var jeg i biograffen og se Emma & Julemanden – Jagten på elverdronningens hjerte.

Jeg synes at filmen var rigtig god og man kommer til at grine i hele filmen.

Der sker så mange sjove ting i filmen. Jeg vil sige at filmen er værd at gå ind og se.

Jeg giver filmen 6 stjerner. Det er sjovt at se Lars Hjortshøj som julemand igen.

'Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte' er en familiefilm, der følger efter TV2's julekalendere 'Ludvig & Julemanden' og 'Tvillingerne & Julemanden'. Ligesom på tv er Lars Hjortshøj den godmodige julemand, mens hans hustru spilles af Camilla Bendix. I rollen som Emma ses den unge Sofia Suppli Callesen.

Emma & Julemanden:
Jagten på elverdronningens hjerte
Seks stjerner ******

Sebastian:
De Bedste Sange

Af Gitte Helle Jensen, 19/11/2015

Sebastian er en kunstner som jeg kan huske tilbage til min barndom i starten af 70´erne. Han har sunget solo og har haft et band sammen med Lis Sørensen som næsten altid på et tidspunkt op gennem 80’erne havde en eller to sange med på hans albums som blev store hits, kan bare nævne stille før storm og fuld af nattens stjerner, når lyset bryder frem jeg kunne blive ved.

De sange er også på her på hans seneste album af store hits som kom for nogle måneder siden. Han var desuden med stor succes med i sæsonens toppen af poppen hvor han hørte de unge musikeres fortolkning af hans sanger og nye bekendtskaber opstod, de andre var Stine Bramsen, Lars Lilholt, Oh Land, Mathias fra Dune, Shaka Loveless og Isam B. fra Outlandish en af de bedste sæsoner synes jeg absolut fordi de supplerede hinanden så godt alle sammen.

Jeg synes at man kan høre at han har fået glæden tilbage ved at spille igen og optræde live, det så man tydeligt da han sammen med Stine Bramsen optrådte live til indsamlings showet for flygtninge. Det var første gang i 20 år at han optrådte i tv og live. Alle de store hits er som sagt her på De bedste sange, lige fra Rose til Ostesangen, sangen om Langfart, Den lille malkeko, Romeo, 80’ernes Boheme og så videre der er hele 38 herlige sange på de to cd'er.

Der er også en sang som hedder Skjulte Øjne som han synger sammen med Oh Land det er en skøn og sjov sang hvor man sidder og gynger med. Jeg vil gerne give den 6 stjerner for vel indspillet og glade sange, Sebastian er virkelig tilbage.

Sebastian: De Bedste Sange
Seks stjerner ******

Saybia:
No Sound From The Outside

Af Anders Troelsen, 11/11/2015

Der er gået 8 år siden sidst man hørte noget fra den fynske rock gruppe Saybia. Baggrunden er at deres forsangeren Søren hus fik et sammenbrud fordi han oplevede en personlig tragedie. Hans kone og datter var involveret i en trafikulykke, hvor kone døde og hans datter lå i koma og man regnede ikke med at den lille pige overlevede. Samtidig skulle han prøve at samle stumperne op og forklare til sin datter at hendes mor var gået bort.

Søren Huss lavede i mellem tiden et solo album som var en slags terapi for ham. Men så en dag mødte de hinanden i deres gamle øvelokale efter 8 års splittelse og så skete der et mirakel den gamle gnist og gejst genopstod. Pludselig havde de nok til et nyt album som blev deres 4 udgivelse.

Deres nye album har fået titlen: No Sound From The Outside. Med det album er Saybia tilbage på den danske samt internationale musik sene. Gruppen er blevet kæmpe store I Holland. Det nye album er blevet godt modtaget selvom at gruppens medlemmer er blevet 8 år ældre.

Jeg synes selv at det er et fremragende album de har fået indspillet med god støtte fra kendte folk inden for musik verden. Der er både op tempo numre samt smukke ørehængende ballader.

Saybia: No Sound From The Outside:
Fem stjerner *****

Pigtrådsgalla:
2015

Af Dennis Sørensen, 30/9/2015

Lørdag D 26 september 2015

Det var en pragtfuld og dejlig aften med gode gensyn af gamle musikere som man ikke lige hører hver dag, og der blev hyldet dem som der ikke er i blandt os mere.  Bl.a. Fleminng Bamse Jørgensen, Otto Brandenburg, Tommy Seebach og mange andre.

Aftenens vært var Jørgen De Mylius.

Four Jacks:
Four Jacks For Altid

Af Dennis Sørensen, 30/9/2015

Torsdag den 24 september

På utallige opfordringer har Stig Rossen, Keld Heick, Jesper Asholt og Jesper Lohmann nu samlet de allerstørste hits fra deres to tidligere Four Jacks-shows i den ultimative Four Jacks-oplevelse: "Four Jacks For Altid!"

Med evergreens som "Mandalay", "Oh Marie", "Det var på Capri", "Æselsangen", "Tapre Ørn", "Tom Dooley" og alle de andre ørehængere bliver der nok at nynne med på. Det bliver svært at lade være! De fire bliver akkompagneret af Peder Kragerup's orkester.

Revocation:
Deathless

Af Martin Roland Jensen, 19/3/2015

Revocation er et amerikansk thrash/teknisk dødsmetal band fra Boston, Massachusetts.

Bandet blev grundlagt af guitarist og vokalist David Davidson, bassist og sanger Anthony Buda og trommeslager Phil Dubois-Coyne i 2000.

Bandet blev oprindeligt kendt som Cryptic Warning, men det skiftede navn til Revocation i 2006 og de har ugivet 5 albums, men de første udgivelser var de ikke så tilfredse med.

Bandet er lidt inspireret af Guns'n'Roses og Metallica

Jeg har lyttet godt og grundigt til dem. De er ret så fede. Der er både fede guitar temaer og riff og solos, så jeg giver dem fem stjerner med pil op.

Jeg ka' da godt anbefale dem.

Revocation: Deathless:
Fem stjerner *****

Psycroptic:
Psycroptic

Af Marin Roland Jensen, 10/3/2015

Psycroptic er en australsk teknisk dødsmetal band. Jeg har lige stiftet bekendtskab med dette band igennen en bekendt.

Jeg har lyttet den igennem en 4 til 5 gange. Den bliver federe, jo flere gange man hører den. Det er det seneste album, jeg anmelder.

Jeg gir den 5 ud af 6 stjerner. Hvis I vil læse mere om bandet, så tjek nedensående link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Psycroptic

Psycroptic: Psycroptic:
Fem stjerner *****

Bryan Rice:
Hear Me As I Am

Af Gitte Helle Jensen, 23/2/2015

I sidste uge kom den nye Bryan Rice cd på gaden.

Glæd jer til at høre denne cd, man bliver så super glad af at høre den, og selv om du er helt alene, så er det nærmest som om du er til fest med dig selv, for du kan ikke sidde stille, der kommer det ene festlige nummer efter det andet. Jeg vil sige at det er Bryans bedste cd til dato.

Hele lyden er producerede perfekt på cd'en og det vil være synd at fremhæve det ene nummer fra det andet for de har hver deres egen plads og historie.

Jeg kan slet ikke finde noget dårligt på cd'en. Den er bare perfekt lavet.

Det er svært at finde mine egen yndlingssange på den, men jeg vil helt sikkert sige titel nummeret Hear me as I am, for jeg tror at kunne høre at den handler om Bryan selv at man skal høre og føle ham som den person han er og ikke høre hvad andre folk tænker og siger.

Og så vil jeg også sige IOU der er nummer seks, det er en smuk kærligheds sang om kærligheden og den eneste ene.

Af stjerner fra 1-6, vil jeg helt sikkert give den 6 stjerner, for den er bare perfekt mixet og det er dejligt at høre stryger og orkester i baggrunden af sangene.

Bryan Rice: Hear Me As I Am:
Seks stjerner ******

Dansk Melodi Grand Prix 2015

Af Gitte Helle Jensen, 4/2/2015

Så er tiden kommet igen, de næste tre måneder skal vi se og høre en masse landes grand prix.

På lørdag den 7. februar kommer det danske og jeg har lige siddet og hørt cd´en. Vi får virkelig noget at glæde os til i år, for i forhold til sidste år hvor det var den der vandt var god, og de ikke havde gjort noget særligt ud af det, kan  jeg sige at mange af sangene er virkelig gode. Der er 3 danske sange og 7 engelske.

Det eneste jeg ikke synes er ok er, at i gamle dage kunne man først få lov til at høre vinder-melodien 3 uger før den store finale i maj. Men allerede nu kan man købe cd´en næsten 14 dage før showet. Jeg mener at spændingen er lidt væk, når man allerede nu kan få sangene, i stedet for at de venter med at sende dem ud når det danske show har været sendt og vinderen er udpeget. Jeg kan meget bedre lide den måde, både svenskerne og nordmændene laver det på, hvor de over en hel måned har melodi festival i de største byer der hvor de har 10 nye sange hver weekend og befolkningen vælger selv de sange de vil have går videre til deres finale hvor, de 10 bedste i hver land når frem.

Jeg vil fremhæve er mine favoritter: Mi Amore med Tina og Rene og The way you are med Anti social Media. En helt ny duo og gruppe. Mi Amore er som titel lidt italiensk over sig og The way you are er en god gammeldags pop sang. Men man sidder virkelig og danser. Den sidste sang er med World of girls gruppen, der er dannet af Aqua’s Rene Dif og er også en rigtig glad pop sang.

En af de få kunstnere, man måske kan huske er Anne Gadegaard der synger Suitcase. Hun vandt børnenes melodi grand prix i 2003 med nummeret Arabiens drøm, men de sidste par år har der været meget stille omkring hende, men nu er hun her igen. Suitcase tror jeg ikke vil markere sig, da jeg synes den er for stille og kedelig, men det skal der jo også være plads til.

Den anden som sikkert mange vil huske er Babou der blev nr. 3 ved X Factor i 2011, hvor han som 13 årig charmerede alt og alle, især da han i finalen sang Back to the 80’s sammen med Aqua. Her synger han om Manjana, en sang som jeg synes er lidt præget af tyrkisk musik, men han synger den på dansk. Jeg tror måske at den kan snige sig til en 3. plads, men jeg tror ikke det er en vinder sang. Jeg kan ikke forklare det, men jeg synes den mangler et eller andet.

Men jeg synes de 10 numre har samme gode form og glæde som i 2013 hvor showet også fyldt med gode sange og hvor Emmelie De Forrest jo vandt.

Jeg savner kun den gamle måde de lavede det på med stort orkester, så det hele blev en live performance, og at det ikke kun er sangerne, der synger live.

Jeg tror jeg vil give den 5 stjerner fordi de virkelig har gjort noget ud af det igen, DR.

Så glæd jer til på lørdag den 7. februar.

DR: Dansk Melodi Grand Prix 2015:
Fem stjerner *****

Taken 3

Af Anders Troelsen, 19/1/2015

Lige nu kan man tage ind i biografmørket og se den 3. film i en kendt actionfilm-serie, som Liam Neeson troede skulle være en enlig svale. Det er selvfølgelig action braget Taken, hvor der er kommet en 3. film. Det er stadigvæk Liam Neeson, der spiller den tidligere jægersoldat og FBI mand Brian Mills og Maggie Grace som der spiller hans datter Kim. Ved filmens start er Brian og Leoni skilt fra hinanden og hun har fået en ny ægtemand, men kan ikke få Brian ud af sit hoved. Brian lover Leoni, at hvis hun får brug for det kan hun til enhver tid låne hans hjem.

I mellemtiden finder Kim ud af, at hun er gravid og venter Brians barnebarn. En sen eftermiddag kommer Brian hjem til sig selv, hvor ekskonen har fået en nøgle så hun kan lukke sig selv ind. Han kalder på hende men ingen svarer tilbage. Det eneste han finder er en kniv der ligger på vejen ind til sit soveværelse, som han uheldigvis samler op. Brian finder Kims mor på sin seng, dræbt, og der er lagt røgslør ud, så politiet tror, at det er ham selv der har begået forbrydelsen. Brian må gå under jorden og ringer derfor til Kim for at fortælle hende at hendes mor er død, og at han må forsvinde fra overfladen i et stykke tid. Brian finder ud af at Kim bliver forfuldt og siger, at hun bare skal gøre som hun plejer, samt at han opsøger hende, når der er sikkert.

Brian & Kim Mills

Da Kim kommer hjem har moderens nye mand anskaffet sig en bodyguard til dem, men er tilsyneladende ikke berørt af sin kones død. Kim lægger 2 og 2 sammen og har en begrundet mistanke for at det er stedfaderen, der står bag det hele. Brian finder ud af, ved hjælp af et overvågningskamera fra en tankstation, hun har været på, at hun er blevet kidnappet og taget med ind i en kassevogn, men han har politiet lige i hælene. Så han må gøre det han er bedst til for at komme væk. Han finder også ud af, at Kims papfar har oprettet en livsforsikring på flere millioner, som stedfaderen skylder væk til nogle hårdkogte russere, hvor den ene har samme baggrund som Brian selv, bare på den forkerte side af loven. Så går ellers den vilde jagt mod at få renset sit navn og forhindre at bagmanden får fat i Brians datter Kim og hendes kommende barn inden det er for sent.

Men hvem, der er den rigtige skurk, må man i biografen for at se. Men den lægger kraftigt op til en mulig 4. film i rækken med det kommende barnebarn i en afgørende rolle. Jeg vil give filmen 5 ud af 6 stjerner fordi der er gode action sekvenser med højt tempo hele vejen til den bitre ende. Hvis man er til Liam Neeson der bliver godt gammeldags pissed, er det helt klart en film der skal ses.

Taken 3:
Fem stjerner *****

 

Udstilling:
Kunst For Alle

Af Dennis Sørensen, 27/1/2017

Fredag var til kunst for alle og der var rigtig mange flotte billeder at se og man kunne høre noge om alle de billeder og nogen at billederne var lave på en lp plade og det høret jeg af en af de kunster som var på udestillingen og det er ikke sidste gang at jeg skal ind og se det igen hvis det kommer til århus igen.

På udstillingen var male på en bil som hold uden for som man kunne se alle de farver på den og jeg synes at det var en rigtig god i de så det ikke kun er billeder som man skulle se på det sted

På udstillingen mødet jeg Trine Panum Kjeldsen som er kunster den dag.

Udstilling: Kunst For Alle
Seks stjerner ******

Lord of the Dance:
Dangerous Games

Af Gitte Nielsen, 16/11/2016

I søndags var Danny og jeg inde og se den nye opsætning af Lord of the dance dangerous games hedder den nu. Det er stadig Michael Flatley der opfandt Riverdance i starten af 90´erne men med nye elementer i. Det var en fantastisk baggrund hvor man ser heste løbe i skoven og somme tider dukkede der også en enhjørning op.

Vi synes at showet var helt fantastisk, riverdance er absolut i særklasse, det er helt suverænt at de står bare ret op og bruger kun benene og fødderne til at danse.

Det var et unikt hold der leverede varen og historien om det gode og det onde langt tilbage i tiden i Irland. Lord of the dance har et bestemt bælte som den onde lord gerne vil have fat i, for så har han magten og kan gøre det af med den gode lord. Man ser også i forestillingen en fe som får det gode op i folk ved at fløjte en bestemt melodi og hende får den onde lord også fat i og knækker hendes fløjte hvad hun er lidt skyld i selv da hun gør lidt grin med dem.

Som ekstra nummer ser vi Michael Flatley danse med 3 udgaver af sig selv på scenen og han kan stadig danse vil jeg lige sig og der var stående ovationer efter forestillingen hvor vi fik 3 ekstra numre og ham der dansede som den gode lord sendte masser af finger kys ud til publikum som virkelig var med som start.

Jeg vil gerne give forstillingen seks stjerner for det er helt unikt at se så mange mennesker danse ved siden af hinanden på samme måde på en gang. Får i chancen så går ind og se den.

Lord of the Dance: Dangerous Games
Seks stjerner ******

Cliff Richard:
Just... Fabolous Rock'n'Roll

Af Gitte Nielsen, 15/11/2016

Så har Sir Cliff Richard gjort det igen, I fredags sendte han en ny cd ud med 15 forrygende rock´roll numre og han synger sammen med Elvis Presley på nummeret Blue Suede shoes. Sangen er en hyldest til Elvis og hele cd´en er en hyldest til rock´roll og der er flere dejlige sange på.

Sir Cliff er virkelig gået tilbage til hans rødder fra 50´erne og der er en ny udgave af hans egen gennembruds sang move it på og man har simpelthen en fest når man lytter til dem. Han har et andet Elvis nummer His latest flame som altid har været et af mine favorit sange med Elvis og den synes jeg at han gør det suverænt.

Jeg vil godt give albummet seks stjerner for at lave moderne Rock´roll så man får lyst til at danse med hele tiden. Gode gamle Sir Cliff er tilbage til rødderne.

Cliff Richard: Just... Fabolous Rock'n'Roll
Seks stjerner ******

Malene Fenger-Grøndahl:
Gårdsanger af en anden verden

Af Gitte Nielsen, 3/10/2016

Denne bog er skrevet af Journalist og forfatter Malene Fenger-Grøndahl og handler også om en af min kollega Sonni Blom Christensen og hans slægt.

Sonni er tredje generation gårdsanger i det at både hans far Herman og farfar Adolf var gårdsangere i mange år og kom rundt omkring i landet.

I dag er der ikke så mange gårde og tage ind på da mange desværre er lukket af så de må tage til takke med værtshuse og små spille steder i stedet for.

Det er en oplevelse at læse Malenes bog som tager udkant i Sonni, men hun fortæller om mange andre gårdsangeres som Sonni har været i kontakt med i næsten hele hans opvækst.

Sonni lære Jacob Hogrebe at kende da hans far dør da Sonni kun er ni år og Jacob forsøger af alt kraft at holde Sonni fast i musikken så han ikke ender som Kriminel som han er tæt på at gøre på et tidspunkt. Men heldigvis er det musikken der for overtaget.

Sonni han kan spille på alt fra Kaffe kande til Bas, men hans favorit er guitaren den har han altid med sig og skeer og sav.

Sonni er også til rock og pop, for mange år siden kom Sonni via Brian Laurie leder på musik og medieværkstedet i Abyhøj. Ned til os og kom med i det daværende Øl, Pølser og Popcorn. Der blev han orkester leder og fik lov at lære nye sange og instrumenter. Som Brian siger man kan give Sonni et nyt instrument og så har han lært at spille på det i løbet af no time.

Han kan lide at spille med Lasse Lindholm Bandet som de nu hedder, og er mest til kopi numre der men kommer der en god sang fra en af musikerne er den også hjemme.

Hans hjerte er dog mest hos Gårdsangerens verden og tager tit rundt med Jacob og Anders og spiller i det ganske land og Aarhus natteliv.

Han er også medlem i De Splittergale som er en stor gruppe der kan lidt af hvert, de spiller på alt, laver gøgl og skuespil og hvad de nu kan finde på. Denne gruppe har Jacob H. også startet vis i starten af 90´erne.

Jeg vil gerne give bogen 6 stjerner fordi Malene skriver om de problemer som gårdsangerens liv også har og før i tiden var pengene jo ikke særlig store.

Det var også vældig interessant at læse om Sonnis slægt og om hans forældre og bedste forældre.

Det er en kæmpe god bog som jeg varmt kan anbefale.

Der er også lavet en cd af De Splittergale med 15 sange fra gårdsangerens univers og alle sange står også i bogen i skal kontakte Jacob eller Sonni vis i ønsker flere oplysninger.

Malene Fenger-Grøndahl:
Gårdsanger af en anden verden
Seks stjerner ******

Forskellige kunstnere:
MGP 2016

Af Dennis Sørensen, 9/5/2016

Det er nogen rigtig gode sange fra dansk melodi grand prix 2016. Man kan høre alle sangerne og vinder sangen er med på cd'en. Jeg vil give cd'en fem stjerner .

Melodi Grand Prix 2016
Fem stjerner *****

Adele:
21

Af Gitte Helle Jensen, 19/1/2016

Adele 21 er britiske Adeles andet album som jeg synes er rigtig god. Hun har fantastisk sjælden stemme som jeg synes kan minde en del om Aratha Franklin og Celine Dion, meget soul præget på en rigtig god måde.

Især sange som Rumour has it som er en sang om følelser og nærmest en gospel sang eller soul det må man selv bestemme. Så går hun lige over i ballade på Turning tablets.

Adele er en sangerinde som jeg først nu har lært at kende via hendes nye album Adele25 som jeg vil vende tilbage til.

Jeg føler lidt at Adele kan blive den nye Celine Dion, hun har i hvert fald hvad der skal til og hun er godt på vej.

One and only er også en dejlig ballade som handler om den eneste en hvis den kærlighed findes.

Jeg vil gerne give albummet 4 stjerner som godt velsunget og vel valgte numrer af en blanding af lidt af det hele.

Adele: 21
Fire stjerner ****

Birthe Kjær:
Lige fra hjertet

Af Gitte Helle Jensen, 19/1/2016

Lige før jul udkom dansk top dronningen en ny cd der hedder Lige fra hjertet.

Det kan roligt sige at cd´en er, den er spræng fyldt af gode sange og med 3 engelsk sprogede sange nemlig 2 legandariske country sange som Blanket on the ground og Acky Breaky heart samt hvad jeg blev virkelig overrasket over en engelsk sprogede udgave af Tennesse Walz som sidste nummer. Samt at hun har lavet en dejlig duet sammen med Bobo Moreno som hedder du betyder alt for mig.

Der er 13 numre på albummet, og det er en dejlig ballade med country, dansk top pop og danse musik.

Mine favorit numre er helt sikkert Blanket on the ground og tak dig selv og Jylland som er en hyldest til Birthes hjemegn da hun som alle sikkert ved er født og opvokset i Aarhus.

Jeg er ikke helt klar over hvor mange albums Birthe har lavet, men at det er mange måske over 30 er jeg helt klar over, men at hun stadig har sin fantastiske stemme efter 60 år i branchen er fantastisk og hun ser jo stadig forrygende godt ud.

Jeg vil gerne give albummet fem stjerner da jeg synes at den virkelig swinger og det er dejligt at hun har blandet både engelske og danske sange sammen for en gangs skyd. Den er også meget velproduceret.

Birthe Kjær: Lige fra hjertet
Fem stjerner *****

Stine Bramsen:
57

Af Gitte Helle Jensen, 19/1/2016

Jeg sidder her og kan ikke lade være med at sidde og danse til Stine Bramsens debut solo cd 57.

Det er en halv time spræng godt materiale hun har lavet, både og ballader og god pop er der på albummet. Jeg kan faktisk lide alle 11 numrer på albummet, hvad der er meget sjældent at jeg kan det.

Åbnings nummeret prototypical minder lidt om tiden i Alphabeat og man vil bare ud og danse til det. Albummet handler meget om hendes liv og hvor hun står lige nu.

Stine var også med i TV2´s sæson af Toppen af poppen sidste år, som var en kæmpe succes og hele holdet der bestod af Isam B, Lars Lilholt, Sebastian, Stine Bramsen, Oh Land, Shaka Loveless og Mathias fra Dune. De er i dag blevet gode venner og optræder tit sammen på hinandens album eller scene optrædner. Som da Stine sang sammen med Sebastian til DR´s indsamlings show og Lars Lilholt og Shaka Loveless har også lige optrådt sammen i et andet show.

Woman er en anden af mine favoritter, der handler om kvinder og model branche og at komme på forsiden af bladene.

Jeg vil gerne give albummet 6 stjerner fordi det er så drøn god en sammensætning der går ud over alle grænser, et pragt eksemplar af et debut album af sjælden karakter. Køb cd´en eller lyt til den, det fortjerner Stine Bramsen virkelig.

Stine Bramsen: 57
Seks stjerner ******

Johnny Reimar:
Stjernemøder

Af Dennis Sørensen, 14/12/2015

Bog om Johnny Reimar om alle dem som han har mødt i gemme hans liv.

I bogen kan man læse at Johnny Reimar har mødte John morgensen og han har mødt Rolling Stones og Tom Jones Otto Brandenburg Peter Belli Savage Rose Victor Borge, Dirch Passer, Birthe Kjær, Bjørn & Okay, Paul Simon, Jørgen de Mylius, Brødrene Olsen, Stikkan Anderson, Jørgen Ingmann, Mabel, Dorthe Kollo og mange, mange flere…

Disney:
Disney's Bedste

Af Dennis Sørensen, 26/11/2015

Ny Disney-opsamling, som samler 48 af de bedste danske Disney-sange til en ny generation, hvoraf 16 sange ikke tidligere har været medtaget på de danske opsamlinger før.

På den nye Disney-cd har de taget nogle sange fra de nye film og de gamle sange fra tidligere Disney-film, som man kan synge med på. Jeg giver disney cd 4 stjerner

Disney: Disney's Bedste
Fire stjerner ****

Sebastian:
Så Blidt Til Stede

Af Gitte Helle Jensen, 19/11/2015

Så blidt til stede kom ud kort efter De bedste sange, så Sebastian har pludselig haft travlt.

Så blidt til stede er en lidt anderledes live album som jeg tror er akutisk, man kan mest høre guitar spil. Her er der nogle af de lidt mindre kendte sange som Hos Ingeborg, konen med æggene, Luftkasteller, pludselig, den lille sang, blå måne, tosset teater og det en dejlig dag.

De mest kendte sange er Rose, Måske ku vi, Vind og vejrhanen og Vårvise. Det er en skøn live album hvor man kan mærke det tætte for hold til publikum der også får lov til at synge med, og man kan høre på Sebastian at han nyder denne intime koncert og laver lidt sjov ind imellem sangene.

Jeg synes at han har lidt sjove tekster på konen med æggene og tosset teater det er dejligt at høre at han også kan det. Jeg vil give albummet seks stjerner fordi den er så velspillet og glad.

Sebastian: Så Blidt Til Stede
Seks stjerner ******

Far Til Fire:
Vilde Ferie

Af Dennis Sørensen, 18/11/2015

I den nye far til fire er der helt nye skuepiller med af de unge.

I far til fire filmen skulle bodil Jørgensen skulle ha være med i filmen med hun kom jo ud for en ulykke under optagselerne til filmen og i stedet for er det bodil Jørgensen er det søs Eglind og Kirsten Lefeld som er med i filmen og i far til fire filmen ser man en gammel cirkusvogne som er fra cirkus Benneweis og det var Nelly Jane Benneweis's cirkusvogne.

Her er dem som er med i filmen:

Sigurd Philip Dalgas: Lille Per
Karoline Hamm: Mie
Rasmus Bardram Johnbeck: Ole
Emilie Werner Semmelroth: Søs
Kurt Ravn: Onkel Anders
Kirsten Lehfeldt: Fru Sejersen
Jesper Asholt: Far
Søs Egelind
Martin Brygmann
Joakim Ingversen
Christoffer Høyer Rasmussen: Politibetjent

Gnags:
Den Blå Hund og
Gösta Hammerfedt

Af Gitte Helle Jensen, 16/11/2015

Jeg er blevet sat på en sjov opgave og anmelde to Gnags albums fra to årtier og sammenligne dem med hinanden. Og det er som nævnt for oven Den blå hund fra 1984 med hits fra Går med hunden gennem byen, vilde kaniner, Blue og Endnu et efterår, og Gösta Hammerfedt med hits som Den Dansene Mand og Under Løvets Grønne Sommerhat.

Den blå hund var et kæmpe stor hit album for Gnags i 1984 med flere hits og den lå meget længe på top 20. Jeg er med årene selv blevet vild med Gnags og synes at det er helt fantastisk at de igen er på turne og fejre deres 50 års jubilæum, jeg synes at det er lidt skræmmende da jeg er opvokset med dem og de har været der næsten hele mit liv. En af mine personlige favoritter er Slingrer Ned Ad Vestergade fra 1983. Den Blå Hund er fyldt med dansende reggae numre, og jeg kan se Peter A.G. står og danse på scenen i hans velkendte vuggende stil som han jo heldigvis stadig gør.

Der er jo også Lørdag Aften på albummet et kanon numre synes jeg som handler om at møde pigen og se en smuk solopgang om morgen efter nattens scener. Jeg vil give Den Blå Hund 6 stjerner for sjove tekster og fremragende orkester indsats, det er sange som man aldrig bliver træt af og som altid vil huske og synge med på uanset hvor gamle man bliver.

Gösta Hammerfedt er overhovedet ikke i stil med Den Blå Hund. Det er et mere rocket album som jeg selv synes er direkte kedelig. Der er ikke rigtig nogen numre hvor man sidder og rocker med.

En sang som nr. 5 Slow Motion Dancing kan lige gå an og lige ledes sang nr. 7 Opmærksomhed som han siger handler kun om kærlighed, den er også fin og lidt mere i Gnags stil og en fed solo af Per Frost..

Den får 3 stjerner, kun fordi at Gnags her prøver noget nyt, men synes at det er for dårligt at der ud af 12 sange er 2 man kan gynge med på.

Gnags: Den Blå Hund
Seks stjerner ******

Gnags: Gösta Hammerfedt
Tre stjerner ***

Beth Hart:
Better Than Home

Af Gitte Helle Jensen, 16/6/2015

I dag har jeg endelig modtaget den længe ventede nye cd fra amerikanske Beth Hart. Og den var værd at vente på.

Den har det hele både rock, ballader og soul på, tror det er hendes bedste til dato.

Jeg har både siddet og rocket med og siddet og tudet også.

Sangen Mama this is for you, er en smuk hilsen til Beth´s mor, jeg kom til at tænke på min egen far da jeg hørte den og så kom tårerne bare. For i næste øjeblik at sidde og rocke til that move that I´m in der er sang nr. 8. Den handler om at ham hun elsker kan mærke hvad for et humør hun er i.

St.Teresa. handler om Mother Teresa der hjalp mange med sygdom og velgørenhed og var et rigtigt godt menneske.

Vil tro der er lidt gospel over den også, hun er bare en sanger der kan det hele og man kan mærke at hun føler for det hun synger om.

Der er måske lidt for mange ballader med i forhold til hvad hun plejer, men de er alle meget smukke og man forstår hvad hun synger om.

Jeg skal nok høre den nogle gange for at finde de favoritter jeg har foruden dem jeg har meldt.

Jeg tror jeg vil give den 5 stjerner fordi hun kommer udover det hele, sange med både smerte og stor glæde og danse venlige numre.

Beth Hart: Better Than Home:
Fem stjerner *****

Dorthe Gerlach:
Natlys

Af Anders Troelsen, 17/3/2015

Normalt er Dorthe Gerlach med i kvartetten Hush, som laver albums med en god blanding af pop og country musik.

Hun stammer oprindelig fra den Østjyske by Randers, hvor hun stod og sang på strøget. Musikeren og produceren Michael Hartman havde en ide til et band, men manglede en sangerinde. En tilfældig dag kom han gående op ad strøget i Randers, hvor der pludselig kom en sprød sang stemme som nærmest var på lige fod med selveste Dolly Parton og det var lige sådan en forsanger han ledte efter. Så kikkede han efter hvor den dejlige stemme kom fra og opdagede Dorthe Gerlach stå i front sammen med nogle venner og sang på offentlig gade. Det blev start skuddet til dannelsen af gruppen Hush.

Senere i selveste God morgen Danmark på Tv 2 kunne man se, at der var amoriner i luften mellem Dorthe og Michael og de måtte indrømme for åben skærm at de var blevet kærester.

Men efter 4 albums med Hush begyndte Dorthe at føle der manglede noget hun ikke kunne forklare. Senere fandt hun ud af, at det var nødvendigt for hende, at lave et rent pop album; oven i købet på dansk.

Det blev til hendes første solo album der kom sidst i februar måned i år, og som kom til at hedde Natlys. Det er blevet til et fantastisk god og moderne pop album med hjertevarme tekster samt et univers fyldt med masser af Nat Lys.

Dorthes smukke fløjels bløde sangstemme passer minsandten også til det danske sprog, lige så godt som den gør på engelsk. Halvdelen af albummets 12 numre har hun selv skrevet og komponeret hvor den anden halv del er lavet i tæt samarbejde med hendes kæreste Michael Hartman, som samtidig har taget sig af indspilningen af Guitar, keys, bas og percussion.

Natlys er et flot eksempel på at god sangstemme samt moderne pop musik kan gå hånd i hånd i smuk forening og harmoni. Natlys får af mig 5 ud af seks store stjerner.

Dorthe Gerlach: Natlys:
Fem stjerner *****

Tv•2:
Det Gode Liv

Af Gitte Helle Jensen, 4/3/2015

Så er Aarhus-bandet Tv•2 kommet med deres 18. studie album.

Jeg vil sige at det ikke var det, jeg ventede fra dem. Det er en meget forskellig cd med meget stille numre, men de er jo også blivet nogle ældre herrer.

Jeg kan lide 4 sange og resten synes jeg er utrolig kedelige og ikke det Tv•2 man kender.

Mange sange handler om ulykkelige hændelser og ulykkelig kærlighed og er vist nogle man virkelig skal høre igennem nogle gange før de giver mening.

Min yndlings sang er sang nr. 5 som hedder Frys, der er der noget af det gamle Tv•2 og lidt gang i den også. Men på noget af det føler man virkelig at man sidder i en kirke og de synger en bøn.

Frys handler om en prinsesse og hendes kærlighed der forsvandt men alligevel klarer hun den til sidst.

Den anden sang jeg kan lide er sang nr. 1 som hedder Dig Og Mig Og Alt Det Derude, den handler lidt om alt det vi alle tænker på i hverdagen og passer på os selv. Det bliver desværre kun til 2 stjerner. Den er fint produceret og lyden er god, men sangene kunne være meget bedre.

Tv•2: Det Gode Liv:
To stjerner **

Elvis Presley:
The Platinum Collection

Af Gitte Helle Jensen, 4/2/2015

Denne cd har jeg fået I dag fra amazon I England, det er et 3 gange cd med 75 af hans bedste sange fra 2012. Den er fuldstændig up to date i remasterede udgave af sangene.

Der er alle de gode sange fra Heartbreak Hotel til Jailhouse Rock, og Can't help falling in love og King Creole og jeg har endda på disc 2 hørt to sange jeg aldrig har hørt før og det er Lonely man og I gotta know. Den ene en smuk ballade og den anden en smule country præget, begge rigtig gode. Også My wish came true og Fame and fortune kendte jeg ikke. Jeg synes det er dejligt at man stadig kan finde sange man aldrig har hørt før.

Elvis kunne jo synge alle genre, alt fra gospel til rock´n´roll. Han startede jo som gospel sanger i sin kirke da han var lille i Memphis.

Hans første store hits var That's all right mama og mange fyldte efter. Tutti frutti, Heartbreak hotel, Blue suede shoes, Hound dog... jeg kunne blive ved.

Elvis døde 16. august 1977 kun 42 år gammel.

Jeg kan varmt anbefale cd´en, da jeg synes at de sange der er på er en god portion kendte og lidt ukendte sange. Jeg vil godt give den 4 stjerner for den gode lyd og vel producerede udgave de helt gamle sange som Big hunk of love og A Mess of Blues.

Elvis Presley: The Platinum Collection:
Fire stjerner ****

Machine Head:
Bloodstone & Diamonds

Af Gitte Helle Jensen, 4/2/2015

Machine Head er et heavy band med nogle år på bagen. De har sidste år udgivet Bloodstone and Diamonds.

Normalt er hård heavy ikke  min store kop te, men jeg må sige at der er virkelig gang i denne plade. Den handler meget om (hvis jeg har hørt rigtigt) at det at dø er svært, og at de gerne vil leve.

Der er nogle fantastisk guitar- og trommesoloer på sangene og jeg kan varmt anbefale en sang som nr. 3: Ghosts Will Haunt My Bones.   Ind imellem er der stille og rolig musik og sang og så går den vilde jagt efter spøgelserne.

Synes godt nok, at det er nogle lidt dystre sange, men nr. 5, der hedder Sail into the Black er en meget stille sang, hvor de sejler ind i det ukendte sorte land. Jeg synes at det faktisk er en smuk melodi. Og der hører man hele bandet, og jeg tror også de har ekstra kor på.

Det er ikke en cd jeg selv ville købe, da jeg ikke er til hård heavy, men skal jeg give den nogle stjerner, så vil jeg give den 3; blandt andet for de soloer der er på cd’en.

På sang nr. 6,  som hedder Eyes of the Dead, synes jeg slet ikke man kan høre hvad sangen handler om, og jeg synes den er rædselsfuld.

Så hører jeg pludselig her en gangske flot ballade hvor der er opera kor i starten og slutningen og den handler om Amerika. Den hedder In Comes the Flood, og det er sang nr. 8.

Machine Head: Bloodstone & Diamonds:
Tre stjerner ***

Katzenjammer:
Rockland

Af Gitte Helle Jensen, 20/1/2015

Katzenjammer er et norsk folk- og rock band, som jeg ikke har hørt før.

Man bliver utrolig glad for at høre deres album. Jeg sad og rokkede frem og tilbage.

Især numrene Bad Girl, der er nummer 10 på cd'en og Hurricane, som er nummer 12, er gode, da de starter meget stille og så trykker de den max af på resten af nummeret.

Jeg kan varmt anbefale den til folk, der bare elsker musik og at danse.

Katsenjammer: Rockland:
Fire stjerner ****

Kapgang

Af Dennis Sørensen, 20/1/2015

Filmen 'Kapgang' foregår i Sønder Omme i 1976

 og handler om den unge dreng Martin. Der sker rigtig mange ting i Martins liv. For det første er hans mor lige død. For det andet skal han snart konfirmeres.

Hans far og bror er helt opslugt af sorg, så Martin må tage sig af sig selv. Men det er ikke nemt at komme sig over sin mors død, når man samtidig skal træne med sit kapganghold og planlægge en konfirmation.

Han venter også på sin seksuelle debut og helst med Kristine, selvom han allerede har eksperimenteret lidt sammen med sin bedste ven Kim, som han måske også er forelsket i. Alle i byen kommer med gode råd og prøver at hjælpe, men ingen forstår alle de ting, der sker i en 14-årig drengs hoved.

Talentet Villads Bøye spiller den krævende hovedrolle som Martin, mens Anders W. Berthelsen, der var med i Oplevs ’Drømmen’ (2006), har rollen som handlingslammet far. Derudover har Sidse Babett Knudsen (Borgen), Pilou Asbæk (Spies & Glistrup) og Jens Jørn Spottag (Hvidstengruppen) roller i filmen.

Jeg synes at filmen var rigtig god.

Kapgang:
Seks stjerner ******

Dario Campeotto:
Mit Skønne Italien

Af Dennis Sørensen, 20/1/2015

Jeg anmelder cd'en med Dario Campeotto - Mit Skønne Italien + Dvd - Cd.

Nu er Dario tilbage til der hvor det hele started; Italien - hans elskede Italien, eller som Dario har valgt at kalde sin nye CD & DVD; Mit Skønne Italien.

14 velkendte italienske klassikere - fortolket og fremført af Dario Campeotto.

I denne box er også en DVD som indeholder en livekoncert med alle sangene.

Som bonus findes dokumentarprogrammet "Mit Skønne Italien" - som følger Dario og produktionen i Italien.

DVD:

"Mit Skønne Italien" - dokumentar program fra Darios besøg i Italien.

"Dario Campeotto Koncerten" - alle sangene fra denne produktion

"Dario Campeotto - Portrætprogram" med gæster bl.a Ghita Nørby, Gertud Campeotto, deres børn m.fl.

Jeg anbefaler jer at høre cd'en med Dario Campeotto.

Dario Campeotto: Mit Skønne Italien:
Seks stjerner ******

 

Ulf Pilgaard:
Mit Liv Som Ulf

Af Gitte Nielsen, 6/3/2017

Ulf Piilgaard er en skuespiller som altid har været der. Han er som jeg ellers troede, ikke uddannet som skuespiller, men kom til skuespil faget via Studenternes amatørteater hvor ham og hans gode ven Ole Michelsen.

Som vi kender som film anmelder i 80'erne og 90'erne i tv. Da de begge gik på universitet i Aarhus søgte de optagelse og kom ind og via den vej er Ulf blevet til den pragtfulde revy og karakter skuespiller som han er i dag.

Mit liv som Ulf handler om hans liv fra fødslen frem til 2016 hvor bogen bliver udgivet.

Han beskriver velskrevet hvordan det er at være søn i en præstegård hvor faren reagere og forlanger at de skal følge slægten med de store og høje uddannelser, hans far var ikke glad da Ulf valgte teolog studiet fra og blev skuespiller i starten af 60´ne, det blev hurtigt Ulfs levevej og han lærte de tre store inden for komik afdelingen den gang Jørgen Ryg, Preben Kaas og Dirch Passer at kende. Han spillede sammen med dem alle tre i forskellige revyer og fik stemplet sjov mand og Dirch Passers arvtager på sig. Det syntes Ulf absolut ikke at han var. I midten af 70´ne møder Ulf en ung skuespiller som skulle blive hans makker sammen med Lisbeth Dahl i mere end 30 år, nemlig Claus Ryskjær som altid blev kaldt Rysse. Vi kan huske ham som Bo i Huset på Christianshavn hvor han boede i øverste etage i huset.

Med ham fik de mange udsolgte og sjove forestillinger på teaterne og ude på Bakken i Cirkus revyen.

Men Ulf var også karakter skuespiller, især i 90´ne opdagede film instruktør Ole Bornedal ham og tilbød ham hovedrollen i Nattevagten hvor han blev nomeneret til både en Robert og en Bodil, men fik dem ikke. Det gjorde han til gengæld for filmen farlig leg, hvor han spiler en døende mand der forsøger at bytte sin krop ud med en ung mand og derfor snyde kræft sygdommen.

Nu tager han engang om året, men er stil going strong og har spillet sensommer sammen med Lisbeth Dahl sidste år og Cirkus Revy. I år er det kun cirkus revyen indtil videre.

Jeg vil gerne give bogen fem store stjerner for den er så dejlig og let skrevet og man kan bare mærke Ulfs humor i hele bogen.

Ulf Pilgaard: Mit Liv Som Ulf
Fem stjerner *****

Ester Brohus:
Game for the Gamblers

Af Gitte Nielsen, 20/2/2017

Esters nye cd Game of the gamblers er en af de bedste jeg har hørt med hende.

De fleste sange handler om kærlighed mange af sangene om ulykkelig kærlighed.

En af mine farvorit sange er one, two, three , four som handler om at en er på vej væk eller fra hinanden. Da jeg hørte den første gang fik jeg gåsehud over det hele, det en fantastisk sang og en god guitar solo i den.

Jeg kan også nævne Who´s there hvor Ester synger sammen med en del fængsel kor. Det lyder lige som en gammel lp når den starter men når så stemmerne løfter sig op lyder det nærmest som om at de står i en kirke.

Det er suverænt lavet.

Hele albummet er godt og man bliver bare glad når man høre sangene, og jeg synes det er dansk country når det er bedst. Jeg vil gerne give den fem stjerner fordi jeg synes teksterne er gode og musikken er meget afvekslende og god.

Ester Brohus: Game for the Gamblers
Fem stjerner *****

Robbie Williams:
The Heavy Entertainment Show

Af Gitte Nielsen, 16/11/2016

Endelig kom der en ny cd fra popkongen Robin Williams og jeg vil sige at det er den absolute bedste til dato. 11 pop og rock svingende sange.

Mange af sangene handler om hans liv og det sted i livet han er i nu. Et par stykker af sangene handler om hans to børn Teddy og Charlie hvor han fortæller dem at han har haft et hårdt liv og ønsker for dem alt det bedste og de skal leve som de har lyst til når de vokser op.

Det er sjældent at der er en cd hvor man kan lide alle sange, men den her cd blæser en ned af trappen og ud af døren og du er bare til en fed fed fest i de 40 minutter det hele vare. Wow siger jeg bare.

Jeg vil gerne fremhæve Party like an Russian, love my life, motherfucker, og mixed signals. Men hver nummer har sin charme.

Jeg vil gerne give den fem stjerner. Skynd jer ud og købe den eller ønsk jer den i julegave, for den er virkelig noget for sig selv.

Robbie Williams er bare tilbage med fuld styrke.

Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show
Fem stjerner *****

Zirkus Nemo:
Forestilling 2016

Af Dennis Sørensen, 16/11/2016

I aften var jeg i Zirkus Nemo og det var en rigtig flot Forstillingen som søren Østergaard har lave i Århus med nye artister og rigtig god musik og der var rigtig god Stemming i teltet her til aften, det er også et rigtig flotte cirkus telt og alle de andre ting var rigtig flot og efter forstillingen kom søren østergaard og snakke med folke og jeg kan bare sige at man skal bare ud og se hans cirkus her i århus

I års forstillingen har han taget sine figur med som er:

Bager Jørgen, smadermanden, Målemanden, og tre andre figur

Zirkus Nemo: Forestilling 2016
Seks stjerner ******

Sara Blædel:
Bedemandens Datter

Af Gitte Nielsen (Jensen), 15/11/2016

Bedemandens datter er en ny serie fra Sara Blædel der kommer 2 mere af samme serie.

Den handler om en kvinde der hedder Ilka der som barn blev forladt af sin far da han pludselig forlader hans mor og flytter til USA og får en ny familie og åbner en bedemands forretning der som han gjorde i Danmark. Man faderen har alle dage været en spille fugl, så da han dør efterlader han kun sin forretning i USA til hans datter i Danmark. Hun tager derovre kun for at finde ud af at han havde masser af gældsposter der også og at hun skulle endten sælge forretningen eller køre den videre.

Først prøver hun at sælge forretningen men finder ud af at dem som gerne vil overtage ikke har rent mel i posen og hun vælger at beholde den og de medarbejdere der er. Hun bliver også viklet ind i en mystisk mordsag og kommer til at kende den nærmeste familie godt til den myrdede.

Hun kan ikke komme fra USA og står splittet mellem sin egen forretning i Danmark hvor hun tager skolebilleder af skole børn og blive i USA.

Den første bog slutter med at hun bliver i USA og så må vi se hvad de næste to bøger i serien bliver.

Jeg vil gerne give bogen 4 stjerner, jeg synes den er god men lidt tung i starten. Men den er alligevel for spændende til at du kan lægge den fra dig.

Sara Blædel: Bedemandens Datter
Fire stjerner ****

Ghostbusters:
2016

Af Gitte Nielsen (Jensen), 15/8/2016

I går var Danny og jeg i biografen i bio city og se den nye udgave af Ghostbusters.

Vi synes det var en kanon god film og sjov også. Jeg gik med nye øjne ind for at se den, og ville ikke sammen ligne den med de to film som var der for 30 år siden. Filmen er rigtig godt lavet med special effecter og gode spøgelser og sjov humor og alvor blandede sammen i et.

Det er fire kvindelige skueplillere som har hovedrollerne og jeg synes det gør det godt. Og deres sekretær er en mand som tror at han bare kan det hele og er utrolig lækker, sandheden er at han kan ikke ret meget men er alligevel med til at redde byen.

Den onde person i byen er Rowan, en der har været piccolo på et af New York Citys førerne hoteller men er i den virkelige verden da han levede blevet dårligt behandlet og overset, så nu vil han have hævn og han har fanget mange spøgelser og sjæle der har oplevet det samme som ham og dem vil han slippe løs så de kan ødelægge byen. Det ender så med at de fire Ghostbusters redder byen med alvor og brug af humor.

Der er to af de gamle Ghostbusters der har noget med filmen at gøre, Bill Murray har en lille rolle hvor han spiller professor og han tror ikke på det pigerne laver og får dem til at slippe det første spøgelse ud som de har fanget, og spøgelset smider ham som tak ud af vinduet.

Dan Aykroyd er det man kalder med producer på filmen.

Jeg vil give filmen 5 stjerner da jeg synes at det er en god ide at tage den op igen med nye kræfter og skuespillere. Spøgelset Blopper er også lidt med det grønne slimede spøgelset fra den første film og han stjæler deres bil og har en fest i byen.

Ghostbusters: 2016
Fem stjerner *****

Bonnie Raitt:
Dig In Deep

Af Anders Troelsen, 4/7/2016

Den Amerikanske Blues sangerinde Bonnie Raitt har gjort det igen. Hun har lavet et nyt album den 4 februar 2016 kom efterfølgeren til hendes roste album Slip stream som udkom i april måned 2012 Som hun fik en grammy for. Det nye album hedder Dig In Deep og er et velsmurt Blues album med 3 Cover numre. Track 2 er oprindeligt et nummer af INXS som hedder Need You Tonight, Track 6 er oprindeligt et nummer af Los Lobos som hedder Shakin´ Shakin´ Shakes, Track 7 er oprindeligt skrevet af Bonnie Bishop som hedder UnDon.

Track 4 og Track 9 som hedder All alone With Something To Say og Gypsy In Me er skrevet af den danske skuespiller og komiker Gordon Kennedy som er bedst kendt som den ene halv del af duo Tim og Gordon fra DR 1. På albummet er der også nogle ballader ind i mellem de lidt mere hurtige numre. De holder fordi de bliver fremført af en af verdens dygtigste Blues sangerinder der findes.

I september 2013 udkom Bonnie Raitt med et dobbelt Opsamlings album som fik titlen Now And Then, hvor Slip Stream var den ene af de 2 skiver. På hendes nye album har hun som sagt også selv skrevet et par numre helt selv og nogle stykker sammen med sin guitarist. Jeg syntes at Bonni Raitt godt kan være meget tilfreds med hendes nye album. Jeg vil gerne rose hende og kvitterer med hele 5 stjerner ud af 6 stjerner.

Bonnie Raitt: Dig In Deep
Fem stjerner *****

Kandis:
Liebegrüsse Aus Dänemark

Af Dennis Sørensen, 26/2/2016

Så er den nye Kandis cd kommet til byen. På deres nye cd har de indspillet deres sange på tysk og nogen nye sange og det er rigtig god musik, der er på cd'en. Så man kan godt glæde sig til at få den cd. Jeg giver Kandis' nye cd 6 stjerner.

Kandis: Liebegrüsse Aus Dänemark
Seks stjerner ******

John Williams:
Star Wars: The Force Awakens

Af Dennis Sørensen, 26/2/2016

På soundtracket fra star wars filmen som kom den 18 december sidste år, er den sammen som har lave musikken til de andre star wars film. Jeg giver soundtracket 6 stjerner for der rigtig godt musik som er lave til selve filmen…

Billedet er fra star wars filmen og man ser hjelm fra Darth Vader.

Star Wars: The Force Awakens
Seks stjerner ******

Adele:
25

Af Gitte Helle Jensen, 21/1/2016

Her er endelig den længe ventede opfølger til Adele 21, jeg synes at man her bedre kan sidde og danse og rocke med end den forrige cd. Jeg vil stadig holde på at hun kan blive den nye Celine Dion, hun har stemmen til det.

Jeg kan utrolig godt lide Send my love to your new lover og when we were young, det er to stærke kærligheds sange i hver sin forskellige genere. I forhold til Adele 21 er det en meget mere velspillet cd med indholdsrige tekster.

A million years ago er nærmest en acapella sang kun med akutisk guitar til og er en utolig smuk sang om tiden vi lever i lige nu og her.

Jeg kunne godt tænke mig at hun sang nogle flere sange med lidt gang i og ikke så mange ballader, selv om hun gør det utroligt godt.

Jeg vil give den fire stjerner for sangenes kvalitet og hendes pragtfulde stemme.

Adele: 25
Fire stjerner ****

Lukas Graham:
Lukas Graham

Af Gitte Helle Jensen, 21/1/2016

Det er Lukas første album fra 2012, der blot bærer hans navn som titel.

Han er en dygtig sangskriver og sanger og kan lidt af hver, der er både rock, ballader og reagge. Det nummer jeg høre nu hedder Hayo og er et fedt og hyggeligt reagge nummer.

Men man kan tydeligt høre at denne cd er en slags selv biografi om ham selv, bare høre sange som 7 years old og my mama said som jeg tror er sange han har skrevet til hans forældre.

Lukas har en fantastisk og unik stemme og det er en dejlig cd fyldt med god musik. Det eneste jeg savner er lidt mere kor og guitar spil på numrene.

På sangen don´t worry bout me kan man godt høre lidt Michael Jackson sound. Jeg kan ikke huske hvad det er for en Michael Jackson sang den minder mig om, men synes jeg har hørt den før.

Så er det også sjovt at tænke på at Lukas blev Danmarks kendt som Krummes lillebror Grunk fra den første Krumme film til julekalenderen Krummernes jul hvor han skrev breve til julemanden.

Min yndlings sang er helt sikkert What happend to perfect, der handler om at man ikke behøver at være perfekt. Han har en fantastisk stemme her.

Jeg vil gerne give den 5 stjerner for en god lyd og velproduceret debut album og gode sange. Der er to sange jeg ikke bryder mig om og det er playtime og happy home, de er lidt for kedelige i teksten. Jeg kan også lide take the world by storm der handler om gennembryd.

Lukas Graham: Lukas Graham
Fem stjerner *****

Juleønsket

Af Dennis Sørensen, 17/12/2015

Juleønsket som er tv2´s nye Julekalender er bare rigtig spændende lige fra den første dag til nu høre man det sædvanlige problem der i hverdagen men vi ser også at der er mere mellem himlen og jorden end man tror og så er der det store ønske om Julie kommer til at møde sin rigtig far og hvem er dæmonen og der er stadigvæk nogle ting som skal opklares inden den 24.

Når at man køber tv2´s julekalender så støtter man også julemærkehjemmet hvert år

A-Ha:
Cast In Steel

Af Gitte Helle Jensen, 1/12/2015

Her for nogle måneder siden var der mange A-Ha fans der jublede verden over, for der kom der endelig et nyt album fra den norske gruppe. Som overrasker os hver gang, fordi de siger at de går i opløsning og alligevel kan de ikke undvære musikkens verden og går så i studiet igen og sender os en af deres bedste albums til dato ud.

Jeg bliver mere og mere glad for denne cd med A-Ha, den er top professionelt lavet og Morten Harket har stadig sin pragtfulde stemme og der er stadig samspil mellem Pål og Magne med synthesizer og guitar.

Det er en cd med ørehængende sange over i det romantiske hjørne, min yndlings sang er helt sikkert Living in the end of the world, der handler om at selv om verden ændrer sig, er vi de samme hvad angår kærlighed til hinanden.

Der er også Giving up the ghost, der handler om at man opgiver at forfølge de spøgelser der er omkring en.

Der er mange flotte sange på cd’en og jeg kan varmt anbefale at i går ud og køber den, for man sidder og gynger med på samtlige sange og de får os tilbage til de gode 80’ere, hvor de blev berømte med Take on me, Train of thougths og The sun always shine on tv samt Stay on these roads.

Jeg vil absolut give den 6 stjerner for det fortjener de fuldt ud med et vel producerede album. Godt klaret A-ha.

A-Ha: Cast In Steel
Seks stjerner ******

Rasmus Seebach:
Verden Ka' Vente

Af Gitte Helle Jensen, 16/11/2015

Jeg synes at det er den bedste cd at Rasmus har lavet til dato, selv om det er kærligheds sange igen igen, er der noget ved denne cd hvor man virkelig rocker med. Min yndlings sange er helt sikket Livet går videre og Flyv fugl samt titelmelodien Verden kan vente.

Jeg synes faktisk at sangen Farlig er lidt sjov, der handler om at han er i byen og møder en pige der lægger op til ham på dansegulvet og spørger om han vil taget det sidste skridt og tage hjem til hende, hvor han siger nej, jeg har en der hjemme som jeg elsker du må forstå mig. Han skynder sig hjem den pige var for farlig til drenge som mig. Jeg tror mange har den følelse når de er i byen uden kærsten, og så er det stærkt når de siger fra til andre.

Der er noget mere gang i det her album end de forrige hvor der måske har været et numre hvor der har været gang i den og så har de andre været stille og rolige her gynger man virkelig med.

Jeg vil give albummet 5 stjerner for humør sprudlene sange og glade tekster, selv om de også skal opfattes som sørgelige sange nogle af dem.

Rasmus Seebach: Verden Ka' Vente
Fem stjerner *****

Europe:
War Of Kings

Af Gitte Helle Jensen, 11/3/2015

En de største overraskelser jeg har fået indtil nu i 2015, var da en kollega fortalte mig at et mine gamle yndlings band Europe kom med et nyt album den 9. marts.

Jeg sidder faktisk og hører det igennem for anden gang og kan lide alle numrene. Det er så skønt at høre Joey Tempests karakteriske stemme igen og han kan stadig synge.

Albummet er smæk fyldt med gode numre i klassisk Europe stil.

Det er også dejligt at høre John Norum spille solo, han kan virkelig spille solo så man sidder oppe i loftet fuld af danseglæde og energi. Det sidste nummer på albummet hedder Vasastan og er et smukt instrumentalnummer, hvor man virkelig kan høre alt det John Norum kan med en guitar.

Det er den gamle opsætning af Europe og de ligner sig selv bortset fra trommeslageren Ian Haugland, som er helt skaldet.

Albummet er lavet næsten som en bog, hvor du ser et portræt af dem alle sammen og de har skrevet alle sangtekster ned.

Tror albummet handler om den verden vi lever i og at vi må leve som vi kan i en verden fyldt med kærlighed og terror i en stor blanding.

Jeg synes det er spændende at Europe kommer ud med en helt ny cd efter 25 års pause.

Jeg kan som skrevet lide alle numre men vil gerne nævne: Hole in your pocket, Praise you, Nothing to ya, Days of Rock´n´roll , Angels og Vasastan.

Praise you er en stille ballade og Nothing to ya er et fedt rocknummer.

Jeg vil godt give den 5 stjerner da det er et vel spillet og vel produceret album og det er skønt at høre nyt fra den svenske gruppe.

Europe: War Of Kings:
Fem stjerner *****

Ghost Iris: Anecdotes Of Science & Soul

Af Gitte Helle Jensen, 5/3/2015

Ghost Iris er et nyt, spændende heavy band, hvor du bliver lidt overrasket over både deres musik stil og måden at synge sangene på.

De har to sangere; en der skriger sangen ud, og en der synger sangen rigtigt.

Jeg synes musikken er en blanding af heavy og pop men man forstår hvad de synger og det er sjældent i et hård metal band at man kan det.

Jeg tror at de to sangere synger mod hinanden som om den ene er god og den anden skal være ond i de historier som de  fortæller.

Det føles lige som om når de starter musikken er det som en symfoni som de så spiller hårdere og hårdere.

Anecdotes Of Science & Soul er gruppens debut cd, og jeg synes at de gør det rigtig godt. Hvis jeg skal nævne to numre, jeg godt kan lide er det sang nr. 1: Dreamless state og nr. 5: Dream catching a nightmare. De handler begge om at have natlige mareridt, om det gode og det onde. Og så er der super gode soloer i.

Hvis folk er til heavy, synes jeg helt sikkert at de skal prøve at lytte til Ghost Iris. Jeg synes personligt at de er gode, selv om heavy ikke rigtig er min stil, men kan da lide det mere og mere.

Af stjerner synes jeg at den skal have 4, fordi cd'en er så velspillet som den er og lyden er rigtig god.

Lyt til Ghost Iris – en ny dansk heavy metal gruppe.

Ghost Iris: Anecdotes Of Science & Soul:
Fire stjerner ****

Michelle Birkballe: 2015

Af Gitte Helle Jensen, 5/3/2015

Michelle Birkballe er endelig kommet ud med en ny cd, og hvor er det godt. Hun er tilbage for fuld skrue.

Dette er virkelig et album med skønne rock sange og bløde ballader. Kan faktisk lide alle sangene og de fortæller tydelig hver deres historie. De handler selvfølgelig om livet og især kærligheden, der kommer igen og igen.

Den sang der rørte mig mest var sangen Når jeg ikke længere er her som helt sikkert er til hendes 3 børn. Hun siger tak fordi de er i hendes liv og hun er glad for dem, for ellers ville livet være en lang omgang tidsfordriv, og hun er bekymret for, hvem der skal tage sig af dem når hun engang ikke er her mere.

En anden af sangene hedder Jeg skal nok holde op og handler om at hun nok skal holde op med at ryge og hun for det at vide alle steder fra og er træt af det.

Billy Cross har producerede albummet og spiller også med på nogle af numrene.

Der er måske lidt for mange stille numre, da jeg opfatter Michelle som en rock sanger, men det skal der også være plads til.

Jeg vil gerne give albummet 5 stjerner for Michelle er tilbage i rock miljøet.

Velkommen tilbage Michelle.

Michelle Birkballe: 2015:
Fem stjerner *****

Politiskolen

Af Gitte Helle Jensen, 11/2/2015

Politiskolen er den første i en serie på 7. Her lærer man hovedpersonerne at kende på godt og ondt.

Mahoney er den helt store hovedperson i denne film og bliver spillet af Steve Gutenberg som vi også kender fra 3 mand og en baby og efterfølgeren 3 mand og en lille dame.

Han arbejder på et sted hvor han parkerer biler for folk, der kommer en ubehagelig kunde der er lige lovlig fræk i munden og med det resultat at da chefen blander sig parkerer bilen på 2 hjul og kommer  i fængsels da han samtidig ødelægger en anden bil.

De kender Mahoney godt på stationen og kommisær Reed der leder den laver en aftale med ham om at han skal på politiskole i 14 uger, da den nye borgmester i New York har meddelt at alle har ret til at komme på skolen uanset højde og mål.

Han prøver på alle måder at blive sendt ud af skolen, men må opgive da han pludselig egentlig godt kan lide at være politi mand og han møder en dejlig pige Thompson der.

Han møder også Larvel Jones på stationen og tager ham med på skolen og sammen med hele holdet lærer det alt hvad politi arbejdet er på godt og ondt.

Selvfølgelig er der også modstander af den nye lov fra borgmesteren blandt andet Inspektør Harris og han slår sig sammen med to af aspiranterne Blankes og Copeland og de skal forsøge at smide holdet ud en efter en og de skal især gå efter Mahoney som gør grin med Inspektøren på den ene og anden måder, blandt andet sætter and lim på en hylde mens inspektøren er i bad i stedet for sæbe, så hans hænder sidder fast til håret og må klippes af.

Den første weekend hvor de har orlov fra skolen og den bliver holdt på en strand, inspektør Harris giver copeland og Blankes ordre på at finde ud af hvor for at se om de går over stregen, og så skal de ringe til ham. De spørger Mahoney indirekte det vil sige de bruger en mellemand som ikke skal med til festen. Mahoney lugter lunten og siger at de er på Blue Øster bar der viser sig at være en bar for Homuseksuelle mænd, så de får virkelig danset den aften.

Det ender faktisk med at Mahoney og kollegaen Hightower spille af Bubba Smith får den højeste udmærkelse da de har reddet inspektør Harris fra en gal kidnapper, da hele byen er i oprør, men de for roen oprettet og så er der fest.

Det er en film man virkelig kan grine af hele tiden, der er action i en ganske lille smule, men filmen er mest sjov og jeg vil sige at hele familien vil kunne se den.

Den eneste kritik jeg vil komme med er at nogle af billederne er lidt mørke i det, men den er jo også lavet i midten af 80´erne og der havde man jo ikke HD og alt det som det hedder i dag.

Jeg vil gerne give den 6 stjerner, for der sker noget hele tiden og man keder sig ikke, men man er i godt selskab hele vejen.

Fortsættelsen følger snart i film nr. 2 af politiskolen.

Politiskolen:
Seks stjerner ******

Simple Minds:
Big Music

Af Gitte Helle Jensen, 4/2/2015

Big Music er det nyeste udspil fra skotske Simple Minds. Jeg er utrolig positivt overrasket over, at det er sådan en god cd som de har lavet. Sidder nærmest og danser til hvert nummer jeg hører.

Simple Minds brød igennem sidst i 1970´erne med sangen Life In A Day og siden gik det stærkt.

De var et udpræget synth pop band som mange andre på den tid, men begyndte i 80’erne og skrive pop og rock sange som Alive and Kicking fra 1985 samt Mandelas day og Belfast Child fra 1990. Street figthting years fra 1990 var vel nok deres politiske budskab.

Med Big Music er de gået tilbage mere eller mindre til deres rødder og jeg kan nævne sangene Blood Diamonds, midnight walking, Let the day begin, Concrete and Cherry Blossom. Det er både rock og pop i en skøn blandet forening. Især Concrete and Cherry Blossom kan godt minde om deres store verdenshit Don´t  you forget about me fra 1985.

Jeg synes cd’en er godt produceret og lyden er også god.

Cd’en findes i to udgaver, en almindelig udgave med 12 numre og en udvidet deluxe edition udgave med 16 numre fordelt på to skiver og en dvd med interviews og live videos med nogle af sangene.

Der er en af sangene jeg ikke bryder mig så meget om, nemlig Imagination. Jeg synes det er en meget mørk sang.

Jeg vil gerne give den 4 stjerner, da jeg synes det er skønt at de er vent tilbage til deres gamle rødder som rock og synth band.

Simple Minds: Big Music:
Fire stjerner ****

Bent Fabricius Bjerre:
- Og hans musik

Af Gitte Helle Jensen, 22/1/2015

Sidder netop og hører cd 2 der er et udpluk af Bents mange sange, jeg er dog meget skuffet over at you are my jukebox baby ikke er på, da jeg synes at det er en pragtfuld disco sang og viser Bents alsidig musik menneske i ham.

Cd'en er dog god, med lidt nye versioner og jazz prægede nogle af sangene som Søs Fenger synger. Sangen Ligeglad er en lidt atypisk sang der handler om at være ligeglad med kærligheden og alt andet og bare være sig selv.

Hvor blev den af, igen er det kærligheden der er i højsædet men sunget af Peter Belli. Sangen handler om, at man skal passe godt på kærligheden når man har den, ellers smutter den bare væk og gemmer sig i et andet hus. Jeg var ikke klar over at det var Bent der havde skrevet den, da jeg i 80´erne hørte den første gang.

Er nu i gang med cd 1 som rummer nogle af de utallige mange titel numre som Bent har skrevet igennem tiden. F.eks. en hel ny klassisk indspilning af Matador som simpelthen er pragtfuld og som bare giver én lyst at løbe hen og sætte Matador på dvd´en.

Så er der numre man hører i TV hver dag, som titel melodien til Go´morgen Danmark og Jeopardy. Jeg ikke klar over at de var skrevet af Bent, men det er sjovt at høre dem i deres fulde længder.

Kato’s dream vil jeg også hæve frem og sige: sejt gået Bent.

Hvis jeg skulle give den nogle stjerner, tror jeg det skal være 3. Kunne være sjovt at høre hvad andre synes.

Bent Fabricius Bjerre: - Og hans musik:
Tre stjerner ***

ABBA:
The Essential Collection

Af Gitte Helle Jensen, 20/1/2015

For øjeblikket dukker der mange ABBA cd'er op, kørt helt up-to-date og remastret, da det er 40 år siden de vandt med Waterloo i Melodi Grand Prix.

The Essential Collection er ingen undtagelse. Det er en pragtfuld box med 2 cd'er og en dvd med alle deres bedste sange og videoer. På dvd'en er der desuden flere spanske sange, som jeg ikke har set før.

Jeg kan varmt anbefale den til alle ABBA fans og til folk, som bare kan lide deres musik.

ABBA: The Essential Collection:

Fire stjerner ****

 

Musik & Medieværkstedet

Musik & Medieværkstedet • Tomsagervej 25-27 • 8230 Åbyhøj • Tlf.: 27 29 60 73 • E-mail: jespergadegaardmm@gmail.com

Musik & Medieværkstedet er et tilbud under FO Aarhus.