Ansatte

 

Jesper Gadegaard

Jesper Gadegaard

Leder & Musikunderviser

📞 27296073
📧 jespergadegaardmm@gmail.com

Kaspar Ottosen

Kaspar Ottosen

Chefredaktør & Medieunderviser

📞 27578269
📧 Kasparottosen82@gmail.com

Brian Laurie

Brian Laurie

Koncert-booker

📞 21685833
📧brianbas@tdcadsl.dk


Åbningstider:

Mandag - torsdag: 8:30 – 14:30
Fredag: 8:30 – 14:00

Kontakt værkstedet:
Værkstedets telefon: 29203566 (8:30-14:30)
Jesper Gadegaard: 27296073
Email: jespergadegaardmm@gmail.com


Info om Musik & Medieværkstedet

 

Et dagtilbud under FO-Aarhus for voksne mennesker med fysisk eller psykisk handicap med interesse for musik og medier.

Vores ideologi er inspireret af John Deweys ’Learning by doing’ og Etienne Wengers teori om ’praksisfællesskaber’. Vi arbejder ud fra tanken om, at man lærer bedst ved at ’gøre’. Samtidig er man selv ansvarlig for sin egen rolle i fællesskabet på værkstedet. Altså skal man selv være aktiv i at finde frem til det der giver mening for én selv og for fællesskabet. Nogen har en mere central rolle i fællesskabet end andre, og disse kan lære fra sig netop ved at gøre. Personalet lærer fra sig, ansatte lærer fra sig – og som ringe i vandet udvikler vi os alle, hvorfor vi alle har ansvar, ejerskab og stolthed over vores værksted og arbejde. Altså lærer man på Musik og medieværkstedet ved at observere og gøre.

”Alle er et geni. Men hvis man dømmer en fisk efter dens evne til at klatre et træ, vil den leve hele sit liv i troen om, at den er dum” – Albert Einstein.

Hovedparten af vores ansatte kommer fra et arbejdsliv uden de store succeshistorier. De er blevet mødt forkert, der har været sat for store krav, og de er blevet misforstået. Derfor kæmper vi for at omfavne vores ansatte som de er, og grundtanken bag værkstedet er ’Succesen starter her’.

Vores fineste opgave er at støtte op om den enkelte studerendes indre glød, hvad end det måtte være, og forsøge at indramme interessen i enten en musisk og eller medieteknisk tilgang. Vi er en dynamisk størrelse, og dagene er sjældent ens. Stedets studerende er ansatte, og stedet fungerer mere som arbejdsplads end som institution. De ansatte kommer her af lyst, og vi har en usædvanlig lav frafaldsprocent. Pædagogisk arbejder vi med at udvikle de ansatte i deres fag og interesser, og har en dyb respekt for, at det er den ansatte selv, der laver research og arbejdet.

Der forekommer dage, hvor opgaverne er for store for de ansatte, hvilket accepteres og respekteres. Det er vigtigt for os, at alle har kendskab hinandens handicap. Dette gør det lettere at finde en forklaring, hvis en person opfører sig på en måde, man ikke forstår. Der er ingen hemmeligheder, hvilket giver et fællesskab, hvor man passer på hinanden fremfor at udfordre hinanden.

Vi pakker generelt ikke tingene ind – vi er alle bedre stillet med sandheden. Vi vægter ligeværd, respekt, accept, medmenneskelighed, menneskeforståelse, humor og omsorg allerhøjest. Vi tror på, at et godt miljø giver trivsel – som giver glæde, som giver energi, som giver kreativitet. Og med kreativitet kan vi udvikle os.

Værkstedet er opdelt i to overordnede linjer. En musiklinje og en medielinje. Begge linjer inviterer og opfordrer til kreativ frihed og innovation.

https://i0.wp.com/mume.dk/wp-content/uploads/2018/01/20171026_184431.jpg?resize=435%2C245

Musiklinje

På musiklinjen er der mulighed for at komponere egne sange i vores øvelokale med professionelle instrumenter og udstyr.

Der er mulighed for at indspille musik i vores eget professionelle up-to-date lydstudie. Her kan man også lære at bruge vores redigeringsprogram ’Protools12’ og give indspilningen den bedst mulige lyd.

Der er mulighed for at lave et band og komme på landevejen og spille koncerter i både ind- og udland.

For at blive en del af musiklinjen, forventes det, at man i forvejen har et talent indenfor et eller flere instrumenter eller sang.

Personale og øvrige ansatte hjælper selvfølgelig i opstarten, men det er musikerens eget ansvar at lave research og øve sig.

Vores mantra er, at alle bands på Musik og medieværkstedet spiller live uden nogen hjælp fra pædagoger og/eller lærere, da vi sætter handicapkultur og handicapkunst i højsædet.

Spil-selv kulturen startede med bandet Øl, Pølser & Popcorn – i dag Lasse Lindholm Band.

Vores bands:

Jacob Jensen Band: Verdens ultimativt bedste coverorkester, der kan spille op til dans og begejstring – alle steder.

Sonni & Brian: Giro 413/Dansk top. Perfekt til ældre-fester og underholdning til siddende fester.

Jeanette & Rødderne: National/international festmusik. Perfekt til fester på bofællesskaber.

Rap Martin Rap: Rapmusik med en holdning til statens behandling af udviklingshæmmede.

The Incredible Misfits: International supergruppe sammensat af musikere fra Danmark, Sverige og Holland.

https://i0.wp.com/mume.dk/wp-content/uploads/2018/01/IMG_1293.jpg?resize=435%2C245

Medielinje

På medielinjen arbejder vi med journalistik, videoteknik og fotografik.

Journalisterne arbejder selvstændigt med at tage kontakt til de kendte. Vi arbejder med lokale såvel som nationale kendisser. Journalisterne arbejder med at blive dygtige til at researche og udarbejde gode relevante spørgsmål og lave interviews.

Videoteknikerne arbejder med at blive dygtige til at håndtere videokameraer og optage interviews. Efterfølgende samarbejder journalisterne og videoteknikerne om at få lavet en professionel tv-udsendelse. TV-udsendelserne bliver sendt til TVAarhus, som sender det på TV, hvis de finder det velegnet. Derudover har vi vores egen Youtubekanal, hvor alle interviews bliver uploadet.

Fotograferne arbejder med at blive dygtige til at håndtere et kamera og tage samt redigere billeder. Fotograferne tager med til interviews, og laver gode billeder af de kendte til vores hjemmeside og facebookside. Fotograferne kan også tage billeder af Musik og Medieværkstedets egne musikere, når de er i studiet eller ude at spille. Derudover er det fotografernes opgave i dagligdagen at fange den specielle følelse, der er på Musik og Medieværkstedet.

Foruden at have mulighed for at udvikle sin viden og sine kompetencer indenfor medie, er der også rig mulighed for at udvikle sig som holdspiller. På medielinjen kræver det, at man kan arbejde sammen om at færdiggøre et produkt til en deadline. Produktet skal som udgangspunkt have kvalitet nok til at blive sendt på lokal-tv.

Det er ikke et krav, at man skal være et computergeni for at starte på medielinjen. Der er rig mulighed for at udvikle sig og lære at bruge en computer. Vi har dygtige vejledere til at hjælpe en i gang. Vi arbejder med det nyeste professionelle udstyr og har nye redigeringsprogrammer til rådighed.

Lyder Musik og Medieværkstedet som et sted for dig, eller en du kender? Så tøv ikke med at tage kontakt.