Ansatte

 

Jesper Gadegaard

Jesper Gadegaard

Leder, Musikunderviser & Koncertbooker

📞 27296073
📧 jespergadegaardmm@gmail.com

Kaspar Ottosen

Kaspar Ottosen

Chefredaktør & Medieunderviser

📞 27578269
📧 Kasparottosen82@gmail.com


Åbningstider:

Mandag - torsdag: 8:30 – 14:30
Fredag: 8:30 – 14:00

Kontakt værkstedet:
27296073 (8:30-14:30)
jespergadegaardmm@gmail.com


Info om Musik & Medieværkstedet

 

Et dagtilbud under FO-Aarhus for voksne mennesker med fysisk eller psykisk handicap med interesse for musik og medier.

Vores ideologi er inspireret af John Deweys ’Learning by doing’ og Etienne Wengers teori om ’praksisfællesskaber’. Vi arbejder ud fra tanken om, at man lærer bedst ved at ’gøre’. Samtidig er man selv ansvarlig for sin egen rolle i fællesskabet på værkstedet. Altså skal man selv være aktiv i at finde frem til det der giver mening for én selv og for fællesskabet. Nogen har en mere central rolle i fællesskabet end andre, og disse kan lære fra sig netop ved at gøre. Personalet lærer fra sig, ansatte lærer fra sig – og som ringe i vandet udvikler vi os alle, hvorfor vi alle har ansvar, ejerskab og stolthed over vores værksted og arbejde. Altså lærer man på Musik og medieværkstedet ved at observere og gøre.

”Alle er et geni. Men hvis man dømmer en fisk efter dens evne til at klatre et træ, vil den leve hele sit liv i troen om, at den er dum” – Albert Einstein.

Hovedparten af vores ansatte kommer fra et arbejdsliv uden de store succeshistorier. De er blevet mødt forkert, der har været sat for store krav, og de er blevet misforstået. Derfor kæmper vi for at omfavne vores ansatte som de er, og grundtanken bag værkstedet er ’Succesen starter her’.

Vores fineste opgave er at støtte op om den enkelte studerendes indre glød, hvad end det måtte være, og forsøge at indramme interessen i enten en musisk og eller medieteknisk tilgang. Vi er en dynamisk størrelse, og dagene er sjældent ens. Stedets studerende er ansatte, og stedet fungerer mere som arbejdsplads end som institution. De ansatte kommer her af lyst, og vi har en usædvanlig lav frafaldsprocent. Pædagogisk arbejder vi med at udvikle de ansatte i deres fag og interesser, og har en dyb respekt for, at det er den ansatte selv, der laver research og arbejdet.

Der forekommer dage, hvor opgaverne er for store for de ansatte, hvilket accepteres og respekteres. Det er vigtigt for os, at alle har kendskab hinandens handicap. Dette gør det lettere at finde en forklaring, hvis en person opfører sig på en måde, man ikke forstår. Der er ingen hemmeligheder, hvilket giver et fællesskab, hvor man passer på hinanden fremfor at udfordre hinanden.

Vi pakker generelt ikke tingene ind – vi er alle bedre stillet med sandheden. Vi vægter ligeværd, respekt, accept, medmenneskelighed, menneskeforståelse, humor og omsorg allerhøjest. Vi tror på, at et godt miljø giver trivsel – som giver glæde, som giver energi, som giver kreativitet. Og med kreativitet kan vi udvikle os.

Værkstedet er opdelt i to overordnede linjer. En musiklinje og en medielinje. Begge linjer inviterer og opfordrer til kreativ frihed og innovation.

https://i1.wp.com/mume.dk/wp-content/uploads/2018/01/20171026_184431-435x245.jpg?resize=435%2C245&ssl=1

Musiklinjen

Musiklinien på Musik & medieværkstedet favner bredt.

Formålet er at forsøge at indramme som mange dygtige musikere som muligt, og give dem en mulighed for at spille musik på både amatør og professionelt niveau.

Vores mantra er, at alle bands på Musik og medieværkstedet spiller live uden nogen hjælp fra pædagoger og/eller lærere, da vi sætter handicapkultur og handicapkunst i højsædet.

På musiklinjen er der mulighed for at komponere egne sange i vores øvelokale med professionelle instrumenter og udstyr.

Der er mulighed for at indspille musik i vores eget professionelle up-to-date lydstudie. Her kan man også lære at bruge vores redigeringsprogram ’Protools12’ og give indspilningen den bedst mulige lyd.

Der er mulighed for at lave et band og komme på landevejen og spille koncerter i både ind- og udland.

For at blive en del af musiklinjen, forventes det, at man i forvejen har et talent inden for et eller flere instrumenter eller sang.

Personale og øvrige ansatte hjælper selvfølgelig i opstarten, men det er musikerens eget ansvar at lave research og øve sig.

Vores bands:

THE MUMES: Verdens ultimativt bedste coverorkester, der kan spille op til dans og begejstring – alle steder. (tidligere kendt som Winnie & the Jets, Lasse Lindholm Band, Jacob Jensen Band).

Sonni & Brian: Giro 413/Dansk top. Perfekt til ældre-fester og underholdning til siddende fester.

The Jess: National/international festmusik. Perfekt til fester på bofællesskaber.

Rap Martin Rap: Rapmusik med en holdning til statens behandling af udviklingshæmmede.

 

https://i2.wp.com/mume.dk/wp-content/uploads/2018/01/IMG_1293-435x245.jpg?resize=435%2C245&ssl=1

Medielinjen

På medielinjen arbejder vi med journalistik, videoteknik og redigering. Hver onsdag holder vi et redaktionsmøde, hvor vi planlægger et par uger frem med udviklingsplanerne for hver journalist.

På Medielinjen arbejder vi med interviewet lige fra idéfasen og research til udvikling af spørgsmål og selve interviewet. Vores journalister tager selv kontakt til kilderne og sætter interviewet op. De deltager også så vidt muligt i redigeringen.

Vi arbejder på at dygtiggøre vores bruger i:

  • Ideudvikling
  • Research
  • Interviewteknik
  • Redigering af billede og lyd

Vi arbejder ud fra fem nyhedskriterier, som vi i fællesskab har formuleret i januar 2018:

  • Handicap
  • Aktualitet
  • Musik
  • Aarhus
  • Sjovt

Alle vores historier opfylder mindst to af nyhedskriterierne. Vi udkommer flere steder. Hovedfokus er her på vores Youtube-kanal og Facebook. Vi lægger også enkelte produktioner ud her på siden.

Foruden at have mulighed for at udvikle sin viden og sine kompetencer indenfor medieproduktion, er der også rig mulighed for at udvikle sig som holdspiller. På medielinjen kræver det, at man kan arbejde sammen om at færdiggøre et produkt til en deadline. Produktet skal som udgangspunkt have kvalitet nok til at kunne blive sendt på lokal-tv.

Lyder Musik og Medieværkstedet som et sted for dig, eller en du kender? Så tøv ikke med at tage kontakt.