Af Gitte Nielsen

Bent Fabricius-Bjerre er en biografi skrevet af Danni Travn om Bent, som er kendt for melodier som Alleycat, Olsen Banden, Matador, Huset på Christianshavn, Forelsket i København og så videre
Du er en jukeboks, baby starter en sang sidst i 80´erne. Det er en af de bedste biografier jeg har læst længe, når man læser en biografi som andre forfattere har skrevet om en hovedperson skal det fænge med det samme og det gjorde det med det samme.

Fortællingen om Bent Fabricius-Bjerre starter da han er fem år og lytter til at faren og hans onkel spiller firhændigt på klaveret, han lære sig hurtigt selv at spille nogle akkorder og i stedet for at lave lektier når er i skolen går han ned i spiselokalet hvor der står et flygel og sidder og spiller i stedet for at høre efter i klassen.

Han starter med sit første Jazz orkestre som 13-14 årig og hver sommer når familien er i sommerhuset spiller de hver aften i Tisvildelejes badehotel og det gør de i mange år.
Han lægger i nogle årtier musikken på hylden for at være selvlært forretningsmand. Han starter selskabet Metrome Records og er snart i gang med at udgive plader og albums med dens tid store
musikalske navne. Det var Bent som opdagede Nina og Frederik, Grethe og Jørgen Ingman, og mange andre.

Da han er omtrent 65 til 70 år helliger han sig musikken igen og sælger selskabet . Der arbejder han så sammen med nogle yngre mænd som kalder sig De Græd og de spiller stadig sammen selv om Bent nu er i 90´ erne og De græd er i 30´erne. Det gør han også med yngre musikere som Søren Rasted fra Aqua og Paw Lagermann fra Infernel for ikke at tale om Kato i 2013 hvor han medvirker i Grøn koncert både i Aarhus og København sammen med Kato som han har skrevet et stykke musik til.

I sin fritid dyrker han tennis, rider et par gange om ugen spiller stadig med De Græd og Bridge med Prins Henrik. Sker der noget i hans liv siger han bare livet går videre og går i gang med noget nyt i stedet for at se sig tilbage,

Der er sikkert mange som har set at Bent har en rolle i Klovn-The movie hvor han ejer et borddel med letlevende kvinder. Så han er stadig alle vegne og vis der er nogle der spørger ham om han har lyst til at prøve noget nyt siger han som regel til dem det lyder da meget sjovt.

Jeg vil gerne give bogen 5 ud af 5 stjerner og vil sige læs denne biografi vis man er til Bent Fabricius – Bjerre eller musik i det hele taget.
Jeg synes at bogen er god fordi at Både Bent og pårør og venner fortæller sandheden ude at feje noget under gulvtæppet . Bent
indrømmer gerne at han har lavet nogle dumme ting men at han ikke fortryder noget og bare ser frem og ikke tilbage.

⭐⭐⭐⭐⭐

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *