Jul i den gamle trædemølle er en voksenjulekalender fra 1990, der handler om Flemming og Berit, der lever et småborgerligt liv som dårlige betalere og drømme som konstant brister for dem.

Berit spillet af Søs Egelind er en drøm som drømmer om at komme på skiferie med Flemming spillet af Peter Schrøder er revisor og kæmper for at slå sin kollega Kvik med madpakken og alt muligt andet, men han vinder først den dag, da Berit endelig forlader ham for at prøve lykken andre steder, og hans mor også kommer hjem for at passe og pleje sin fortvivlede søn der tager så meget på at han ikke kan passe sit tøj.

Berit kommer dog hjem igen og de holder alligevel jul med det hele og deres børn Kim og Louise kommer så hjem med de er i farten blevet 17 og 19 og ikke 9 og 7 år som de tror i hele kalenderen. Der er en masse andre roller i kalenderen og de bliver spillet pragtfuld af Kirsten Lehfeldt og Poul Glargaard. Der er både det offentlige som konstant er efter Flemming og politiet fordi han er en dårlig betaler og så kan politiet heller ikke forstå at der bor en usynlig nisse hos Flemming og Berit som hjælper dem på vej.

Jeg vil gerne give kalenderen fire ud af fem stjerner jeg synes, at den er utrolig morsom og kan sagtens se flere gange. For min skyld må de gerne snart genudsende den. Den kan fås på Dvd.

⭐⭐⭐⭐

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *