Af Gitte Jensen

Under Bjælken er en fremragende bog om Kronprins Frederik fra han bliver født til i dag hvor han om få måneder bliver 50 år. Bogen er delt op i nogle kapitle,r der starter med at han bliver født, og det sidste kapitel handler om ham som ægtemand til Kronprinsesse Mary og som far til Prins Christian, Prinsesse Isabella og tvillingerne Prinsesse Josefine og Prins Vincent.

Her fortæller Kronprins Frederik, hvordan han havde det som ung, da han fik at vide at han skulle være konge og arve trone og kongeriget efter sin mor Dronning Margrethe 2. Han var ikke spor glad for det, og var meget genert som barn og så langt hen i sit voksent liv, indtil han blev frømand og prøvede en masse disciplin og en masse anstrengende øvelser.

Han har nu accepteret, at han bliver konge og sammen med Kronprinsesse Mary er de et populært kronprinspar som mange, der i blandt jeg selv, håber på snart bliver konge og dronning. Ikke fordi Dronning Margrethe gør stadig et godt job for Danmark, men synes at vi trænger til et generationsskifte, så kongehuset kan blive lidt mere moderne.

De måtte ikke græde og ikke være bange for noget, faldt de af hesten og blev nærmest tvunget op på den igen, selv om tårerne rendt ned af kinderne på dem. De så næsten kun deres forældre en times tid eller to om dagen, ellers tog barnepigen sig af dem og spiste med dem. Først da blev teenagere, fik de lov til at spise sammen med deres forældre.

Kronprinsen fortæller også, at han og kronprinssen opdrager deres børn meget anderledes, end han og Prins Joachim blev opdraget. De var mest sammen med deres barnepige, og ellers var det Prinsgemalen Prins Henrik, der opdrog dem på en meget streng og gammeldags måde.  De måtte ikke græde og ikke være bange for noget, faldt de af hesten og blev nærmest tvunget op på den igen, selv om tårerne rendt ned af kinderne på dem. De så næsten kun deres forældre en times tid eller to om dagen, ellers tog barnepigen sig af dem og spiste med dem. Først da blev teenagere, fik de lov til at spise sammen med deres forældre.

Kronprins parret har altid haft tid til deres børn og er sammen med dem eller har dem med, så ofte det kan lade sig gøre, og det samme har Prins Joachim og Prinsesse Marie med deres børn Prins Henrik og Prinsesse Athena og Prins Joachims to store sønner Prins Nicolai og Prins Felix, som han har med grevinde Alexandra.

Kronprins Frederik er også en type der er gået fra den ene uddannelse til den anden været med slædepatruljen Sirius på opgaver i Grønland og meget andet. Han er glad for al slags sport og er medlem af den olympiske komite IOC.

Jeg vil varmt anbefale bogen og så selv om man ikke er Royalist, for du får et sandfærdigt protræt af Kronprinsen og de mennesker der er omkring ham. Jeg vil gerne give bogen 5 stjerner, for den er fantastisk skrevet.

⭐⭐⭐⭐⭐

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *